Skip to main content

Pirine testenine

Pirine testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p.

Orehovica 25

1411 Izlake

Pirine testenine 

Številka certifikata: 0026-2016-0001

Narejene so iz 100% polnozrnate pirine moke in zdroba pridelane v Sloveniji brez dodatka jajc. Vsebujejo veliko vsebnost beljakovin in temnejšo barvo značilno za polnozrnato pirino moko in zdrob.

Cena: 2,90 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

PR-0033-KTZ_Mlinarjev_sin_Pirine_testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p., Mlin Rotar

Ob bistrem potoku je mlin - Mlin Rotar, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini,  minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdelujejo najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranijo pristen domač okus in aromo.