Skip to main content

Polsteni nakit

Polsteni nakit

Tatjana Ručigaj

Murnova 31

1234 Mengeš

Polsteni nakit

Številka certifikata: 0006-2016-0001

Nakit je izdelan iz 100 % ovčje volne z dodatki svile, lesa, laksa, usnja. Izdelek je nastal s polstenjem, z najstarejšo tehniko predelave volne za oblačila, v preteklosti zelo razširjenim tudi na Slovenskem. Na voljo zapestnica ali ogrlica, v različnih barvah in velikostih.

Cena: od 6,00 do 15,00 EUR*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

RO-0006-KTZ_Tatjana_Rucigaj_Polsteni_nakit

Tatjana Ručigaj, polstenje

Ko se prsti rokodelke Tatjane Ručigaj iz Mengša dotaknejo volnenih vlaken, nastanejo prave umetnine. Tatjana opravlja dejavnost osebnega dopolnilnega dela in ima pridobljen slovenski certifikat kakovosti izdelkov Rokodelstvo Art&Craft Slovenija. V zadnjih letih je namenila veliko časa izobraževanju, obiskala je številne sejme in razstave doma in v tujini in tako izpopolnila svoja rokodelska znanja.

Tatjana izdeluje copate, torbice, igrače, nakit, večinoma na način mokrega polstenja. Ob veliki količini tople vode in mila se vlakna napnejo, z drgnjenjem in gladenjem pa se volna krči. Proces mokrega polstenja je dolgotrajen, saj se izdelki naravno sušijo do štiri dni. Izdelki ne vsebujejo nobenih šivov in se jih lahko tudi opere.