Skip to main content

Pšenični valjani rezanci

Pšenični valjani rezanci

LRotar, Lidija Rotar s. p.

Orehovica 25

1411 Izlake

Pšenični valjani rezanci 

Številka certifikata: 0026-2016

Narejeni so iz 100 % Durum pšeničnega zdroba. V zmes dodajamo jajca proste reje iz slovenskih kmetij in sicer 7 jajc na kilogram Durum zdroba. Tako imajo rezanci  odličen, domač okus in dobro kompaktnost.

PR-0034-KTZ_Mlinarjev_sin_Psenicne_valjane_testenine

LRotar, Lidija Rotar s. p., Mlin Rotar

Ob bistrem potoku je mlin - Mlin Rotar, v katerem mlinarjev sin in mlinar Gorazd Rotar, sin mlinarja Franca Rotarja, vsakodnevno melje različne tipe kvalitetnih žit po veliki večini lokalno in širše pridelanih v Sloveniji. Tako žita zmelje v dobro, domačo, polnovredno moko z vsemi vitamini,  minerali in balastnimi snovmi, katere se v njej ohranijo zaradi starega načina mletja žit na kamen.

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdelujejo najkvalitetnejše testenine z dodatkom ali brez domačih jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij.Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranijo pristen domač okus in aromo.