Skip to main content

Razgledi z Vrha, Lukovica

Razgledi z Vrha, Lukovica

Ekološka domačija Plahutnik

Koreno 14, 1225 Lukovica

»Razgledi z Vrha« se nahajajo v vasi Koreno nad Lukovico pri Domžalah, od koder  je čudovit pogled na okoliško pokrajino, ki sega vse do Triglava in Kamniško Savinjskih Alp, glavno mesto Ljubljana pa jim leži na dlani. V osrčju neokrnjene narave, v naravnem okolju pisanih travnikov, zavijajočega vetra in klenih gozdov, vam »Razgledi z Vrha« nudijo  idealno okolje za počitek in sprostitev od vsakodnevnih skrbi.

Večnamenski prostor - »Plahutnikov pastirski stan«, se lahko uporablja v vseh letnih časih. Namenjen je zaključenim družbam za organizacijo različnih družabnih dogodkov: poroke in poročni sprejemi, praznovanja, pikniki, seminarji, tiskovne konference, izobraževanja... Kapaciteta prostora je 50 ljudi. Poleti se prostor  lahko povsem odpre, pozimi je ogrevan s kaminom na drva. V njem se nahaja oprema z vsem potrebnim inventarjem  (mize, stoli, ležalniki, hladilnik, velik plinski žar ter dve zunanji kurišči).

Ob robu gozda se nahaja več idiličnih lesenih hišk, katere priporočamo tudi za večdnevni oddih. Pocrkljate se lahko v jacuzziju in si privoščite slastne jedi pripravljene na odprtem žaru. »Daleč stran od ponorelega sveta«, a hkrati tako blizu, lahko uživate v miru, se nadihate svežega zraka in si naberete moči za nove izzive, ki jih prinaša življenje. Sprostite se lahko ob številnih športnih aktivnostih, na travnatih igriščih lahko igrate odbojko in mali nogomet, se sprehajate na  urejenih sprehajalnih poteh, opazujete sončni zahod za Triglavom, ter si ogledujete  nočno nebo s teleskopom.

BARček - prostor, kjer lahko uživate v čudovitem razgledu na okoliško pokrajino. Ob vikendih se po sprehodu po okoliških hribi, gozdovih in travnik tu lahko osvežite in naberete novih moči za začetek novega tedna. BARček obratuje ob sobotah in nedeljah med 8. in 12. uro.