Skip to main content

Serija lončenih posod za peko MODRE VALOVNICE

Serija lončenih posod za peko MODRE VALOVNICE

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Serija lončenih posod za peko MODRE VALOVNICE

Številka cerifikata: 0006-2016-0004

Lončene posode za peko so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Lončene posode z motivom modrih valovnic predstavljajo tradicionalno slovensko motiviko. Posoda je izdelana iz bele gline, primerne za stik z živili. Na voljo v različnih velikostih in oblikah.

Cena: od 25,00 EUR naprej*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Katarina Spruk - Lončene posode za peko Modre valovnice

Navodila za uporabo:

  • Priporočamo čiščenje s čistili za ročno pomivanje kuhinjske posode.
  • Čeprav je pomivanje v pomivalnem stroju možno, ni priporočljivo zaradi agresivnih čistil in prevroče vode. Enako velja tudi za mikrovalovno pečico.
  • Izogibajte se naglim temperaturnim razlikam in ne postavite vročega pekača na hladno površino (kovina, marmor).
  • Ne postavite lončevine na odprt ogenj.

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.