Skip to main content

Serija lončenih potičnikov PLANIKA

Serija lončenih potičnikov PLANIKA

Katarina Spruk

Volčji potok 39 E, 1235 Radomlje

Serija lončenih potičnikov PLANIKA

Številka cerifikata: 0006-2016-0004

Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Lončeni potičniki so značilni slovenski pekači za peko tradicionalne slovenske potice. Potičniki z motivom planike združujejo tradicionalno in moderno in so primereni za vse ljubitelje slovenskih motivov, med katerimi ima planika posebno mesto.

Pekači so izdelani iz rdeče gline, primerni za stik z živili. Na voljo v različnih velikostih.

Cena: od 20,00 EUR naprej*

* Cena je informativne narave, za aktualno ponudbo kontaktirajte ponudnika.

Katarina Spruk - Lončeni potičniki PLANIKA

Navodila za uporabo:

  • Priporočamo čiščenje s čistili za ročno pomivanje kuhinjske posode.
  • Čeprav je pomivanje v pomivalnem stroju možno, ni priporočljivo zaradi agresivnih čistil in prevroče vode. Enako velja tudi za mikrovalovno pečico.
  • Izogibajte se naglim temperaturnim razlikam in ne postavite vročega pekača na hladno površino (kovina, marmor).
  • Ne postavite lončevine na odprt ogenj.

Katarina Spruk, lončarstvo in unikatna keramika

Lončarko Katarino Spruk navdihujejo bližnje planine, ki jih opazuje vsak dan iz svojega lončarskega ateljeja v Volčjem Potoku pri Kamniku. Rada ima slovensko etnološko in mitološko izročilo. S svojimi dlanmi in glino je vdihnila življenje že neštetim palčkom, zmajem, angelom in drugim pravljičnim bitjem. V spominkih najdejo prostor zgodbe iz slovenskega izročila. Lončene posode so zelo uporabne v kuhinji za pripravo vsakdanjih in prazničnih jedi. Odlično se počuti za lončarskim vretenom, uživa pa tudi, ko vdahne dušo s čopičem in barvami svojim izdelkom. Poleg lončarskega vretena Katarina Spruk rada zavrti tudi kleklje. Izdeluje punklje za klekljanje in ročno klekljane čipke.