Skip to main content

Zdravilni gaj Tunjice

Zdravilni gaj Tunjice

V D d. o. o.

Tunjice 12, 1241 Kamnik

Zdravilni gaj z 10 zdravilnimi točkami blizu razgledne cerkve Sv. Ane v Tunjicah, v vznožju Kamniško-Savinjskih Alp, se ponaša z znanstveno dokazanimi zdravilnimi učinki na različna fizična, psihična in duševna stanja. V nizu energijskih vrelcev sta tudi izvir in polnilnica Žive vode.

Energija Zdravilnega gaja dokazano ugodno vpliva na glavobole, bolečine v križu, stres in delovno izčrpanost, neplodnost, revmatizem in obolenje živcev. Obiskovalca pregledajo s pomočjo kirlianove kamere za ugotavljanje posameznikovega energijskega stanja. Po pregledu sledi terapevtsko zdravljenje na energijskih centrih. V dodatni ponudbi so  indijska masaža glave, tajska masažo celega telesa, švedska masaža in metamorfna tehnika. Na voljo je tudi popolnoma nov wellness center, kjer boste deležni različnih masažnih tehnik, akupresure, aromaterapije, kromoterapije, parafinskih oblog ali pa infrardeče terapije. Za vse njihove storitve je potrebna predhodna najava.

Kupite lahko živo vodo, živo glino in glinen pripravek za nego zob in dlesni. Na voljo so obeski, kamni s pozitivno vtisnjenimi vibracijami in energijski kamni.

ZGODBA O "ZNIŽANEM HRIBU":
Na grebenu nad vasjo Tunjice, z izjemno kuliso Grintovcev v Kamniških planinah, se daleč naokrog razgleduje baročna lepotica, romarska cerkev sv. Ane, ikona slovenskega baroka. Cerkev je posvečena sv. Ani, ki se ji že stoletja priporočajo zlasti dekleta in žene s priprošnjo za rodnost in blagoslov družin. Romarska pot je zelo obiskana še danes, zlasti na god sv. Ane, 26. julija.

Prvotna cerkev je bila gotska z enim zvonikom in obzidjem protiturškega tabora. Zaradi številnih romarjev je sčasoma postala premajhna, zato so jo podrli in na istem mestu postavili današnjo baročno lepotico z dvema stolpoma in kupolasto krito ladjo. Izgradnjo cerkve je vodil in financiral komendski župnik Peter Pavel Glavar. Cerkev je grajena po vzoru katedrale sv. Neže v Rimu. Pri gradnji je poleg obrtnikov iz Mengša in Kamnika sodelovalo tudi več kot 100 pruskih ujetnikov. Da so lahko postavili tako veliko cerkev, so morali hrib znižati za 3 metre. Med gradnjo je Peter Pavel Glavar med vogalne kamne vzidal relikvije svetih mučencev Jukundina in Kolumbana, prinešenih iz Rima. Že leta 1796 pa so iz Rima prinesli relikvije sv. Peregrine. Iz Komende je relikvije nosilo 14 deklic, starih 14 let. Za primerjavo je zanimiv podatek, da so sv. Peregrino mučili in ubili, ko ji je bilo prav tako 14 let.

Tunjice imajo dve naravni posebnosti. Zanimivi so fosili v kamnini peščenega laporja iz miocenskega obdobja, poseben pa je tudi  Naravni zdravilni gaj z izvirom žive vode in energetskimi centri.

Programi v Zdravilnem gaju Tunjice:

GPS: N 46° 13' 43'' / E 14° 34' 30''