Skip to main content

Vikendi odprtih vrat v Srcu Slovenije 2018

Družinski vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije letos jeseni

Vikende odprtih vrat v Srcu Slovenije 2018 namenjamo družinam. Potekali bodo od petka do nedelje, od 7. do 9. septembra 2018 v Kamniku, Litiji, Lukovici, Moravčah in Šmartnem pri Litiji.

Skupaj s turističnimi ponudniki Srca Slovenije že pripravljamo program z mislijo na tiste najmlajše, pa tudi za njihove starše, dedke in babice, tete in strice. V vikendu od 7. do 9. septembra jim želimo pričarati posebno doživetje, ki ga sicer ne morejo doživeti vsak dan, ob katerem lahko bolje spoznajo lokalno območje in hkrati izkusijo pristen stik s prijaznimi domačini. Poudarek je na aktivnih in raznolikih doživetjih, zato z akcijo povezujemo gostince, turistične kmetije, ponudnike športnih in družabnih dogajanj, rokodelce, društva, organizatorje dogodkov in seveda vse ostale lokalne ponudnike. Sodelovale bodo tudi lokalne šole.

Informacije: eva.vovk@razvoj.si, 01 89 62 710

Več info o projektu


Kaj se je dogajalo lani?

Na vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije sodelovalo skoraj 70 turističnih ponudnikov

Od junija do septembra 2017 so v petih občinah iz območja Srca Slovenije že tretje leto zapored potekali Vikendi odprtih vrat pri turističnih ponudnikih. V juniju so za pester in zabaven vstop v poletje poskrbeli ponudniki v Kamniku in Litiji. Konec avgusta in v začetku septembra pa so jesensko zgodbo nadaljevali ponudniki iz Moravč, Lukovice in Šmartnega pri Litiji. Letošnji program Vikendov odprtih vrat je obogatilo skupaj kar 67 turističnih ponudnikov iz Srca Slovenije.

V Kamniku pripravili pastirsko doživetje

V Eko resortu pod Veliko planino so obiskovalcem pripravili pastirsko doživetje. Po vodenem ogledu edinstvenega resorta s pastirskimi bivališči in spoznavanjem živali so obiskovalci lahko okusili odličen pastirski šmorn. Na Veliki planini so obiskovalci ob nakupu vozovnice za nihalko prejeli brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej ter se odpravili na pogod in ogled znamenitosti Velike planine. 

Litija pripravila dogodivščino na Slivni

V vasi Slivna so povezani turistični ponudniki pripravili edinstveno doživetje po prav posebni ceni. Dogodivščina se je pričela na domačiji Pr' Škunder, kjer so obiskovalcem predstavili domačijo, si ogledali lončarsko delavnico in se ob mentorstvu rokodelke Barbare Vrtačnik preizkusili v oblikovanju gline. Sledil je topel obrok iz ekološke kmetije Pr' Kovač: pripravili so domače kuhane štruklje, polnjene s skuto ter jogurt iz ovčjega mleka. Pustolovščina se je nadaljevala z adrenalinskim testom v Pustolovskem parku Geoss. 

Na Vikendu odprtih vrat v Moravčah ponudniki sodelovali prvič

»S promocijo smo želeli pomagati kmetom, društvom, podjetnikom, skratka vsem, ki želijo svoje proizvode tržiti in želijo večji obisk. Po zaključku tridnevnih dogodkov v naši občini lahko rečem, da je bil začetek obetaven«, je povedal župan Občine Moravče Martin Rebolj.

Lukovica navdušila z čebelarskimi in šahovskimi doživetji

Številni obiskovalci so prvo septembrsko soboto izkoristili za ogled čebelarske poti, kjer so lahko izvedeli, kako čebele varujejo svoj dom. »Stražarke napadejo čebele, ki niso iz panja in to smo v živo videli«, je navdušeno povedal 10-letni Matic. Na Ekološki domačiji Plahutnik »Razgledi z Vrha« pa se je 10 junakov različnih generacij istočasno pomerilo v simultanki s šahovskim velemojstrom Matejem Šebenikom.

V Šmartnem pri Litiji izbrali nove Viteze piva

Na gradu Bogenšperk je potekala edinstvena prireditev Vitez piva. Gre za tekmovanje slovenskih pivovarjev pri katerem je sodelovalo je 11 pivovarjev, med 36 vzorci so v različnih kategorijah zmagali: pivovarna Volk Turjaški iz Roj pri Čatežu s pivom »Baron Valvazor«, pivovarna Hopsbrew iz Ihana pri Domžalah in pivovarna Kostanj iz Gornje Radgone.

NE ZAMUDITE NOBENEGA VIKENDA! 

Naročite se na novice Vikendov odprtih vrat:

 

ZGODOVINA VIKENDOV