Skip to main content

Vikendi odprtih vrat v Srcu Slovenije 2017

DOGODIVŠČINE V SRCU SLOVENIJE

VIKENDI ODPRTIH VRAT V SRCU SLOVENIJE
V Srcu Slovenije se lahko 3 vikende zapored potepate od ene do druge točke ustvarjalnosti in novih spoznanj, aktivnih doživetij in kulinaričnih užitkov, lahko pa postanete tudi EKSTREMNI VOZNIK, ŠAHOVSKI MOJSTER in VITEZ PIVA!  

Najboljša vikend doživetja za družine, pare in navdušene posameznike vas čakajo:

       Vikendi odprtih vrat Moravče, Lukovica in Šmartno pri Litiji

3 vikendi, mnogo lokacij, stotero doživetij
IZBRANO ZA ISKALCE POSEBNOSTI

SPOZNAVAJTE MOJSTRSTVO IN OKUSE PODEŽELJA

Kako splesti košaro ali kito iz pšenične slame, kako speči kruh v krušni peči in pogasiti ogenj s staro brizgalno, kako glino spremeniti v lončevino in zelišča v zdravilne tinkture – to je le nekaj starih mojstrstev, ki jih lahko spoznate na Vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije. Na potepu lahko okušate školjke iz krušne peči, domače ovčje in kozje sire, kislo zelje, kaše, zdrobe, testenine, divjačinske in druge salame, med in medene izdelke, sladice, pijače in namaze iz zelišč, pogače Franca Jožefa in druge lokalne dobrote. 

Vikendi odprtih vrat: Kulinarične dobrote

POSKRBITE ZA NAVDUŠENJE MAJHNIH IN VELIKIH OTROK

Poleg nenavadnih tekmovanj na festivalu Špas na vas lahko v času Vikendov odprtih vrat doživite vrsto drugih presenetljivih izkušenj! Mlade presenetite s preventivnimi preizkusi v vožnji z motorji in avtomobili, otroke s poslikavami obraza, šiviljsko delavnico, slikanjem na kamne, druženjem s poniji, spoznavanjem in božanjem živali,  sebe pa z brezplačnim jahanjem, vožnjami s kočijami in prijaznimi družabnimi doživetji. 

Vikendi odprtih vrat: navdušenje majhnih in velikih otrok

PRISLUHNITE TRADICIJI, OGLEJTE SI LEPE REČI.

V času Vikenda odprtih vrat so na ogled razstave likovnih del lokalnih umetnikov, muzejske zbirke in posebna doživetja, kot so Sprehod skozi Krašnjo, ogled znamenitosti starega trškega jedra Šmartnega pri Litiji ali druženje pod Primskovško lipo. Prisluhnete lahko nastopom pevcev in folkloristov. 

Vikendi odprtih vrat: umetnost in tradicija

NE ZAMUDITE NOBENEGA VIKENDA! 

Naročite se na novice Vikendov odprtih vrat:

 

VELIKA NAGRADNA IGRA

V Srcu Slovenije ste dobrodošli kadarkoli, v času Vikenda odprtih vrat pa vas čakajo tudi posebna doživetja. Srce Slovenije je prijazno do vseh, v času Vikenda odprtih vrat pa še posebej poskrbi za radovedneže vseh starosti in za družine. Obiskovalci sodelujejo tudi v nagradni igri za veliki nagradi Vikendov odprtih vrat: bivanje v krošnjah za 2 osebi ter družinski piknik za 4 člansko družino v Pustolovskem parku Geoss.  

ZGODOVINA VIKENDOV