Skip to main content

Vikend odprtih vrat v Kamniku

 9. junij – 11. junij 2017 

Privoščite si začetek poletja po vaše!

Doživite svežino planinskega zraka, vode, zelenih gajev in novih izkušenj pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Od petka do nedelje, od 9. do 11. junija 2017, raziskujte svežino v krajih od Velike Planine do Tuhinjske doline, od Kamniške Bistrice do Volčjega Potoka. Čakajo vas presenečenja in ugodnosti!  


V Kamniku, srednjeveškem mestu v Srcu Slovenije, za vas odpirajo vrata poznavalci zdravja in oddiha na prostem, narave in kulture, kulinarike in pivovarstva, ustvarjalnosti in posebnih tradicij. V času njihovih odprtih vrat vas na Kamniškem čakajo tudi doživetja Križnikovega festivala, ki bo v petek in soboto, 9. in 11. junija v Motniku, ter družabnosti na sobotnem Pohodu ob Kamniški Bistrici


Pridete z avtodomom?

Srce Slovenije je odlična destinacija za avtodomarje! V Kampu Resnik je cena za popolno oskrbo avtodomarjev te dni samo 10 EUR na dan. Podarijo vam tudi 1 turistično takso. Privoščite si ves vikend doživetij! Pojdite po zdravje v naravo!Pojdite po zdravje v naravo

Termah Snovik bo v petek predstavitev kneip programa. Delavnica v seminarski sobi Hrast bo od 18:00 do 18:30 brezplačna. Vsi kuharski navdušenci vabljeni na delavnico o pripravi zdravih sladic, ki bo prav tako potekala v petek med 17:00 in 18:00. V soboto bo aktivnost namenjena vsej družini, od 11:00 do 12:00 se lahko pridružite brezplačni družinski telovadbi s Palčkom Snovičkom. V nedeljo pa vabljeni na brezplačen posvet pri fizioterapevtki (potrebna je predhodna rezervacija na 01 83 44 100).

Zdravilnem gaju Tunjicebodo v soboto in nedeljo bodo ob 13:00 in 14:30 delavnice za otroke, starši pa se bodo lahko med tem sprostili v gaju. V soboto ob 17:00 bo tu tudi koncert Klape Mali grad in Vox Annae.Preizkusite se v kamniški keramiki

V KUD Hiša Keramike, Zakaj pa ne majolka lahko v petek od 17:00 do 19:00, v soboto od 10:00 do 12:00 ali od 17:00 do 19:00 ter v nedeljo od 10:00 do 12:00 izkusite sproščanje z glino za družine in posameznike. Izberite svoj termin in se za udeležbo obvezno predhodno prijavite na kud.hisakeramike@gmail.com, po telefonu 041 662 446 ali osebno v ateljeju v Kamniku.

Doživite naturo in kulturo

V Arboretumu Volčji Potok vas pričakujeta razstavi kitov in dinozavrov, ki bodo navdušile otroke. V času vašega obiska bo cvetelo 900 sort vrtnic! Ob vsaki dnevni vstopnici v času Vikenda odprtih vrat prejmete cvetoče darilo. 
V Eko resortu pod Veliko planino pripravljajo pastirsko doživetje. Po brezplačnem vodenem ogledu edinstvenega resorta s pastirskimi bivališči in spoznavanjem živali si privoščite odličen šmorn. Ob naročilu dveh pastirskih šmornov premete tretjega brezplačno. Uživajte v Okusih Kamnika

Značilne jedi s Kamniškega vas čakajo v več gostiščih. V času Vikenda odprtih vrat lahko v Gostilni Repnik v Vrhpolju brezplačno degustirate tuhinjsko filo.

Kaj so zvarili kamniški pivovarji, lahko v času Vikenda spoznavate na vodenih pokušinah piv od 16:00 do 20:00 v B&B, hostlu in pubu Pod Skalo.

 
Gostišču Mili vrh na Žalah pri Kamniku vas čakajo ugodnosti ob trisu kamniških okusov.


Spoznajte Kamnik z okolico iz višav

Odpravite se do Doma v Kamniški Bistrici v dobri družbi. Če boste za okrepčilo na cilju izbrali golaž, boste plačali enega in prejeli dva!Obiščite Veliko planino z nihalko. Ob nakupu vozovnice v dneh Vikenda odprtih vrat prejmete tudi brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej na Veliki planini. Ne zamudite tudi brezplačnega sobotnega vodenja po znamenitostih Velike planine. Začne se ob 10:30 na Gradišču in zaključi ob 13:30 na Zelenem robu. Ulovite in pripravite svojo ribo 

V Ribogojnici Mihovc v Mekinjah rezervirajte izposojo ribiške palice. Po 90 minutah robolova lahko obdržite dve ulovljeni ribi brezplačno! Pripravite si ju lahko na prostoru za piknik v sklopu ribogojnice. Vsi ribiči Vikenda odprtih vrat sodelujejo v žrebanju za 2 uri wellnessa, ki je prav tako na voljo v sklopu ribogojnice.

 


Hočete še več?

Poleg svežih doživetij Vikend aodprtih vrat ne zamudite tudi tradicionalnih dogodkov. V Motniku bo v petek in soboto ljubitelje pravljic in pripovedi navduševal Križnikov festival. Ljubitelji družabnih potepov se lahko v soboto udeležite tudi Pohoda ob reki, ki povezuje.

Večina doživetij Vikenda odprtih vrat je na voljo vse tri dni, od petka do nedelje, ves čas odprtja ali ob navedenih terminih. Nekatera doživetja so na voljo le na posamezen dan.


NAGRADNO!

Obiskovalci letošnjih Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije sodelujete v žrebanju za glavni nagradi, ki ju podarja Pustolovski park Geoss:

  • bivanje v krošnjah za 2 osebi

Več o nagradni igri...Pravila nagradne igre.