Skip to main content

Vikend odprtih vrat v Litiji

7. do 9. september 2018

V Srcu Slovenije vas drugi septembrski vikend, od petka do nedelje, od 7. do 9 septembra, čakajo posebna doživetja, presenečenja in ugodnosti. Pojdite tja, kjer so razgledi večji in srečanja z ljudmi pristnejša. 

Litija je Srce Slovenije. Občina povezuje kraje od Geometričnega središča Slovenije v starodavnih Vačah do reke Save. Mesto, ki se na obeh bregovih reke ozira v lepote Posavskega hribovja, postane junija še živahnejše. Obiskovalcem vrata odprejo najbolj zanimive turistične točke, utrip pa popestrijo prireditve ob občinskem prazniku. Izberite svoja najlepša doživetja za začetek poletja!

  TIC Litja
(Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija)
Valvazorjev trg 10, 1270 Litija
T: 051 312 739
E: turizem@zkms-litija.si

Natisnite si urnik doživetij! 


V bližini središča Slovenije 
SPOZNAJTE KULTURNO IN NARAVNO DEDIŠČINOV petek se pridružite ekipi oddaje Dobro jutro! 

Od 7.30 do 12. ure se bodo v starem mestnem jedru Litije vsem obiskovalcem in gledalcem oddaje predstavili lokalni ponudniki s kulinaričnimi posebnostmi in ponudniki ročnih spretnosti, katerim se boste lahko pridružili pri ustvarjalnih delavnicah pletenja zapestnic iz vrvic in mokremu polstenju za izdelavo nakita, ter ponudniki športnih dejavnosti.

Lokacija: Valvasorjev trg (staro mestno jedro), 1270 Litija

Preteklost in sedanjost mesta ujeta med štirimi stenami.

Mestni muzej Litija
 v petek od 10. do 12. ure in v soboto od 9. do 12. ure brezplačno odpira vrata za vse obiskovalce.

Lokacija: Cesta komandanta Staneta 2, 1270 Litija

Pridružite se popotovanju v zgodovino slikovite vasice Vače!

Zavod za razvoj zavesti - Družinsko gledališče Kolenc, bo v nedeljo med 16. in 19. uro, sprejel vse vedoželjne v Domu GEOSS – Muzej Petra Svetika. V muzeju so predstavljene Vače kot Slovenija v malem. Pred prihodom pokličite na številko 01 8976 680 ali pozvonite pri hiši Družinskega gledališča Kolenc (Vače 12).

Lokacija: Vače 10, 1252 Vače

Spustite se v podzemlje rudniških rovov.

V času Vikenda odprtih vrat Rudnik Sitarjevec nudi 50 % popust pri vstopnini. V soboto organizirajo tudi pripovedovanje pravljic v rudniku z Darinko Kobal, s pričetkom ob 10. uri.

Lokacija: Sitarjevška cesta 46, 1270 Litija


V Srcu Slovenije 
POKLONITE DOŽIVETJE SEBI IN SVOJIM BLIŽNJIM


Spoznajte se s turistično ponudbo v občini Litija.

Turistično informacijski center Litija bo za obiskovalce odprt tudi v nedeljo med 9. in 12. uro. Obiskovalci boste prejeli simbolična darilca (vrečke sivke).

Lokacija: Valvasorjev trg 10, 1270 Litija

Rokodelsko in adrenalinsko doživetje na Slivni.

V nedeljo ob 9. uri vabljeni v Slivno na Domačijo Pr' Škundr, kjer se boste lahko preizkusili v oblikovanju gline ali v polstenju domače volne. Kdor si bo zaželel pohodništva, se bo z domačinom lahko podal na pot do Sv. Neže, na Zg. Slivno. Okrepčali se boste z domačim sivkinim sokom, posladkali s piškoti iz pirine moke in okušali ovčji sir. Po končani delavnici ob 11.30 uri vas bodo pod domačim kozolcem postregli s pastirsko malico: z ovčjim jogurtom ter z domačimi skutnimi štruklji z Ekološke kmetije Vovše. Po krajšem počitku na domačiji se boste podali še na adrenalinsko doživetje v Pustolovski park Geoss. Pustolovščina se bo zaključila ob 16. uri.
Cena paketa: Odrasli 24,50 eur, otroci do 6 let 15,50 eur, otroci do 15 let 19,00 eur. Predhodne prijave sprejemajo do sobote, 8. septembra, po telefonu 051 312 739 ali osebno na TIC Litija.

Lokacija: Slivna 13d, 1252 Vače

Se upate spustiti po jekleni žici?

Pustolovskem parku Geoss, Slivna 15 (32) lahko v času Vikenda odprtih vrat doživite spust za samo 5 EUR. Čaka vas dvig na 25 metrov višine in občutek letenja s hitrostjo do 60 km/h! Če ob obisku omenite Vikend odprtih vrat, boste deležni 15-odstotnega popusta pri nakupu vstopnice za ostala adrenalinska doživetja.  

Lokacija: Slivna 15, 1252 Vače

Doživite sproščujoči objem gozda.

Bivanje v krošnjah pripravlja gozdno čutno razvajanje za družine in posameznike. Med delavnico se boste gibali po gozdu, izvajali dihalne vaje, preizkušali tehnike za obvladovanje stresa, se sprehodili po gozdni čutni poti, se sproščali na izvirnih sedalih ter razvajali svoja čutila s čajem iz sezonskih cvetlic. V petek ob 16. uri, soboto ob 9. in 12. uri ter nedeljo ob 9. uri si štiričlanska družina lahko doživetje privošči za samo 20 evrov (vsak dodaten član doplača 5 evrov). Delavnice za posameznike bodo v petek ob 16. uri, soboto ob 15. uri in nedeljo ob 9. uri, cena za posameznika pa je samo 15 evrov (ne glede na število prijavljenih v skupini). Predhodne prijave so možne do petka, 7. septembra, do 12. ure.

Lokacija: Slivna 15, 1252 Vače

Ustvarjajte z lesom.

Galerija Centra za zunanjo ureditev v petek in soboto od 17. do 19. ure, organizira delavnico ustvarjanja z lesom. Najprej boste spoznali osnove oblikovanja in obdelovanja lesa, sledil bo voden ogled razstavnega salona, drugi del pa bo namenjen ustvarjanju lastnega lesenega izdelka. Delavnica je primerna za vse generacije. Delo s kladivom bo potekalo na lastno odgovornost. Za udeležbo se predhodno prijavite na 031 615 020 (ga. Breda) ali na info@zunanjaureditev.com, najkasneje do srede, 5. septembra 2018.

Lokacija: Velika Preska 1, 1272 Polšnik

Rastite duhovno.

Vovk Turjaški – prirodno posestvo in pivovarna v soboto in nedeljo od 10. do 17. ure vabi na predstavitev duhovno terapevtske poti na Gradu sveta Jurjeva gora.

Lokacija: Gabrska gora 2, 1274 Gabrovka

Zajahajte konja.

Zavod 16 podkvic
vsoboto od 9. do 14. ure vabi na prikaz rekreativnega jahanja in vodenega jahanja. Pridružite se jim v maneži za gostiščem Kimovec.

Lokacija: Hotič 15 (za gostiščem Kimovec), 1270 Litija

Ustvarjalna delavnica za otroke.

Okrepčevalnica Kuhla
 v nedeljo med 9. in 12. uro pripravlja ustvarjalno delavnico za otroke. Izdelovali bodo lutke iz kuhalnic in sladolednih lučk.

Lokacija: Spodnji Log 25, 1270 Litija

Razvajajte svoje brbončice.

Privoščite si kosilo na Turistični kmetiji Pr Krjan v Dolah pri Litiji, kjer vam v nedeljo nudijo gratis sladico pri kosilu.

Lokacija: Dobovica 6, 1273 Dole pri LitijiAktivnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.