Gabrijela Stritar

Gabrijela Stritar v Litiji vodi Kozmetični salon Gabi. Po končani kozmetični šoli, kjer je pridobila znanje in spretnosti na področju ličenja, pedikure in masaže, se je Gabrijela zaposlila v kozmetičnem salonu v Ljubljani. Glede na to, da izhaja iz Litije, si je vseskozi želela zaposlitve v domačem kraju in se po osmih letih dela v Ljubljani zaposlila v lepotnem centru v Litiji. Dolgoletna želja se ji je sčasoma uresničila še z odprtjem lastnega kozmetičnega salona.

Poleg kozmetične šole je opravila tudi šolo za vizažista in se v Münchnu dodatno izobraževala na področju ličenja. Za razvoj lastne dejavnosti danes pogosto obiskuje seminarje in kozmetične kongrese v Sloveniji in tujini, saj pravi, da je nadvse pomembno spremljanje aktualnih smernic in trendov na področju kozmetike.

Kot kozmetičarka opravlja zelo ustvarjalno delo, ki je hkrati tudi zahtevno in odgovorno, saj je to delo z ljudmi in za njih. Najpomembnejše pri poslu se ji zdi, da so stranke zadovoljne, saj k njej prihajajo z namenom sproščanja telesa in duha. Najbolj zaupa prav sebi, zato zaenkrat dela sama.

Gabrijela pravi, da ji je poklic kozmetičarke pisan na kožo, za kar je še posebej hvaležna svojemu očetu, ki jo je navdušil za poklic. Ceni podporo svoje družine in priznava, da zaradi obsega dela pogosto težko najde dovolj časa za svoje bližnje.


Gabi 2Kaj vas je navdihnilo za lasten posel?
Vedno sem si želela biti malce drugačna, delati drugače in imeti salon po svojem okusu. Pri tridesetih letih se mi je ta želja uresničila in odprla sem svoj lasten kozmetični salon. Tu delam s srcem in mislim, da to čutijo in cenijo tudi moje stranke. 

Kakšno vlogo je imela podjetniška VEM točka v Litiji (oziroma Center za razvoj Litija) na vaši poslovni poti?
Preden sem odprla svoje podjetje, so mi na Centru za razvoj Litija svetovali na kakšen način naj začnem v svetu podjetništva. Na ta način sem priodobila ogromno dobrih informacij.

Katera izkušnja v poslovnem svetu vas je največ naučila oziroma najbolj obogatila?
Najbolj bogate izkušnje sem pridobila na začetku svoje kariere pri delu v velikem kozmetičnem salonu v Ljubljani. Dekleta smo veliko hodile v tujino na dodatna izobraževanja. Po drugi strani pa je bila tudi vsaka stranka zame nova in edinstvena izkušnja.  

Kakšna je vaša formula za uspeh in kakšno je vaše poslovno vodilo?
Svoje storitve opravljam s srcem in veseljem in to je formula za moj uspeh. Moje stranke mi pomenijo zelo veliko in nikoli niso samo številke. Ko stranka to začuti, je zadovoljna ona in s tem tudi jaz.

Gabi 1

S čim se razvijate, kako skrbite za lasten razvojni proces?
Obiskujem seminarje, kozmetične kongrese, spremljam vse novosti, ki se dogajajo na področju kozmetike, česar je ogromno. Obiskujem pa tudi sejme kozmetike v tujini, v Münchnu in Bologni.

Zakaj so po vašem mnenju podjetniki pomembni za družbo?
Podjetniki so pomembni za družbo, ker zaposljujejo ljudi in s tem odpirajo nova delovna mesta.

Kaj bi svetovali nadebudnim podjetnikom, ki začenjajo svoje prve podjetniške korake?
Svetovala bi jim, naj čim prej začnejo vstopati v podjetniške vode in začnejo z majhnimi koraki. Če si priden in delaš s srcem lahko prideš zelo daleč. Je pa res, da je začetek lahko težak, vendar če ti uspe, na koncu čutiš neizmerno zadovoljstvo.  

Kakšen je vaš pogled za naprej – kakšna bo vaša smer razvoja in rasti?
Moj pogled naprej je pozitiven. Pozitivno razmišljanje namreč prinese polno lepih stvari. Moja smer razvoja je ta, da bi uvedla terapije za pomlajevanje in imela zaposlenega fizioterapevta. Če so želje visoke, se lahko tudi uresničijo.